Bass

Nuorten harrastukset Helsingissä

Helsingissä on hyviä harrastusmahdollisuuksia nuorille. Niitä löytyy sekä ilmaisina että maksullisina. Nuoret voivat harrastaa muun muassa erilaisia liikuntalajeja, teatteria, musiikkia ja kuvataiteita. Mahdollisuuksia on monia ja seuraavassa esittelemme niistä suosituimpia. Monilta eri asuinalueilta löytyy nuorisotaloja mitkä ovat nuorten yleinen kokoontumispaikka. Niistä löytyy paljon tietoa kaikista Helsingissä tarjottavista harrastuksista ja niissä järjestetään myös ohjattua toimintaa. Nuorisotalolle ovat tervetulleita kaikki 9-18 vuotiaat nuoret. Nuorisotalolla voi tavata ystäviä, osallistua yhteiseen toimintaan esimerkiksi retkeilyyn ja toisissa on mahdollisuus jopa perustaa bändi. Nuorisotalot ovat mukava ja turvallinen kohtaamispaikka nuorille. Niissä tupakointi ja alkoholin käyttö on kiellettyä. Paikalla on aina aikuisia valvomassa toimintaa ja keksimässä uutta tekemistä nuorille. Toisissa nuorisotaloissa on mahdollisuus myös tehdä teatteria, soittaa erilaisia soittimia ja tanssia. Nuorisotalot järjestävät usein retkiä ja tutustumismatkoja eri paikkoihin ympäri pääkaupunkiseutua. Suurin osa toiminnasta on ilmaista. Helsingissä järjestetään paljon erilaista liikuntaohjelmaa nuorille. FunAction on monipuolista liikuntaa ympäri Helsinkiä. Kausikortti neljäksi kuukaudeksi maksaa 25 euroa ja sillä voi ilman ennakkoilmoittautumisia osallistua mihin vain FunAction ohjelmaan. Kesäisin toiminta on maksutonta. Se on hauska tapa tutustua moniin eri lajeihin ja aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvita sillä tunnit soveltuvat hyvin aloittelijoille. Helsingin kaupunki järjestää myös maksullisia uimakouluja mihin pitää ilmoittautua ennakkoon. Uimakouluista voi kysyä lisätietoa lähimmästä uimahallista. Helsingistä löytyy myös sisäliikuntahalleja joissa voi harrastaa itsenäisesti ja joihin on sisäänpääsy maksu. Myös kaupungin kolme jäähallia ovat avoinna kaikille ja niiden yleisöajoista voi kysyä jäähallilta. Sisäliikuntapaikat ovat avoinna ympäri vuoden. Ulkoliikuntapaikkoja löytyy myös paljon. Niihin on vapaa sisäänpääsy ja niissä voi harrastaa erilaista liikuntaa kuten yleisurheilua, tennistä ja talvisin hiihtoa. Niistä löytyy tietoa myös järjestetystä liikunnasta mikä voi olla maksullista. Erilaisista taistelulajeista kiinnostuneille löytyy judoa, taekwondoa, aikidoa, laidoa ja itsepuolustuskursseja. Niistä kannattaa tiedustella seurojen omilta paikoilta ja ne ovat maksullisia harrastuksia. Myös vapaapalokunta on mielenkiintoinen harrastus nuorille ja sitä järjestetään Helsingin palolaitoksella mistä voi kysyä lisätietoa.

Monipuolista tekemistä

Nuorille on tarjolla paljon taideharrastuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi kuvataiteet, musiikki ja teatteri. Erilaisista taideharrastus mahdollisuuksista kannattaa kysyä nuorisotaloilta, kuvataidekouluista ja työväenopistoista. Osa toiminnasta on maksullista ja osa ilmaista. Erityisesti kesällä järjestetään paljon ohjattua toimintaa minne on vapaa pääsy. Musiikin opetusta järjestetään monille eri soittimille ja ne voivat olla yksityis- tai ryhmätunteja.

Monipuolista tekemistä

Erilaisten tanssituntien suosio nuorten keskuudessa on lisääntynyt viime vuosina kun erilaisia tanssityylejä on lisätty tanssikoulujen ohjelmistoon. Tanssia on tarjolla monenlaista muun muassa showtanssi, K-pop, street dance, breakdance ja nykytanssi. Tanssitunteja on tarjolla jokaiselle tasolle aloittelijasta jo pidemmälle edenneisiin. Tanssikouluja löytyy hyvä valikoima ympäri Helsinkiä. Ruoan laittamisesta kiinnostuneet voivat osallistua kokkikerhoon. Ne kestävät päivästä muutamaan päivään ja niistä peritään yleensä pieni osallistumismaksu. Nuorille suunnatut kokkikerhot käsittelevät eri kokkauslajeja kuten vegaaniruokaa, leipomista ja joulumakeisten tekoa. Helsingin 4H-yhdistys toimii erittäin aktiivisesti ja tarjoaa monia erilaisia tekemismahdollisuuksia nuorille. Niissä voi osallistua yhteiseen toimintaan ja retkiin. Ne järjestävät erilaisia koulutusmahdollisuuksia nuorille ja avustavat myös työn saamisessa. 4H on erittäin hyvä paikka nuorelle tutustua kansainvälisyyteen ja saada uusia mahdollisuuksia elämäänsä. Helsingissä on siis todella paljon harrastuksia nuorille. Kannattaa kannustaa nuoria etsimään itselle mieluisin tekeminen. Harrastukset ovat hyväksi nuorille sillä ne kohentavat itseluottamusta, ne ovat hyväksi sosiaaliselle kanssakäymiselle ja niistä tulee hyvä olo mikä vähentää syrjääntymisen riskiä. Nuoret tarvitsevat harrastuksia voidakseen hyvin ja nauttiakseen elämästä vapaa-ajallaan.

Saatat myös pitää...